субота, 8 травня 2021 р.

Огірок-диня

 

Цей гібрид огірка й дині виведений відомим селекціонером Сараєвим. Стебло - як в огірка, а колюче листя схоже на листя дині, тільки за розміром менше. Спочатку плід має вигляд огірка, а коли повністю достигає, то більше схожий на диню.  У молодому  віці  й  смак у нього більш огірковий з дуже далеким присмаком дині.  Але  варто  йому достигнути, смак стає як у найсмачнішої і найсоковитішоїдині. М’якоть жовтувато-жовтогаряча. Урожай, як в огірків, - багато плодів.  А достигають диньки. Достигають швидше, ніж звичайні дині, найбільший плід досягає 2 кг.  Рослина зручна тим, що плоди можна вживати й у достиглому вигляді,  й  перестиглому,  й зеленцями. Але найкращі - перестиглі плоди.  Вони дуже солодкі й ароматні.

Догляд звичайний. Полив 3 рази на тиждень.  Під рослину непогано  висипати відро перегною, перемішаного з тирсою. Також навесні в лунку насипати 1 склянку попелу, підживлення й усе інше - як у звичайних огірків.

Огірок-диня  високоврожайний,  його можна й у теплиці вирощувати, й у відкритому ґрунті.

Немає коментарів:

Дописати коментар