Цей гібрид огірка й дині виведений відомим
селекціонером Сараєвим. Стебло - як в огірка, а колюче листя схоже на листя
дині, тільки за розміром менше. Спочатку плід має вигляд огірка, а коли
повністю достигає, то більше схожий на диню.
У молодому віці й смак
у нього більш огірковий з дуже далеким присмаком дині. Але
варто йому достигнути, смак стає
як у найсмачнішої і найсоковитішоїдині. М’якоть жовтувато-жовтогаряча. Урожай,
як в огірків, - багато плодів. А
достигають диньки. Достигають швидше, ніж звичайні дині, найбільший плід
досягає 2 кг. Рослина зручна тим, що
плоди можна вживати й у достиглому вигляді,
й перестиглому, й зеленцями. Але найкращі - перестиглі
плоди. Вони дуже солодкі й ароматні.
Догляд звичайний. Полив 3 рази на тиждень. Під рослину непогано висипати відро перегною, перемішаного з
тирсою. Також навесні в лунку насипати 1 склянку попелу, підживлення й усе інше
- як у звичайних огірків.
Огірок-диня високоврожайний, його можна й у теплиці вирощувати, й у відкритому
ґрунті.
Немає коментарів:
Дописати коментар