У насінні квасолі більше білка, ніж у баранині, яловичині або свинині. За калорійністю вона перевищує їх майже втричі, за якістю білка прирівнюється до дієтичних курячих яєць.
Квасоля за формою
поділяється на кучеряву й кущову, а за будовою плода - на лущильну, вирощувану
для одержання насіння, і цукрову (спаржеву), яка дає зелені боби з
недорозвиненим насінням.
Сіють її рядами через 40 см, а в ряду -
через 10-15см. Ефективний квадратно-гніздовий посів із відстанню між гніздами
35x35 або 40x40 см. У гніздо висівають по 5-6 насінин на глибину 2-3 см.
Догляд за квасолею включає регулярні
прополювання, розпушування. Поливають ЇЇ тільки
після появи першої зав’язі. Більш ранні поливи можуть
спричинити обпадання зав’язі. Квасолю на
лопатку збирайте через 7-10 днів після утворення зав’язі. Збір лопаток проводьте
через кожні 5-6 днів.
Немає коментарів:
Дописати коментар