Петрушка з’явилася шість століть тому і відтоді міцно тримається на грядках. Належить до овочевих культур, до родини зонтичних, хоча й значиться одночасно коренеплодом.
Петрушку сіють рано навесні, сходи зазвичай з ’являються через чотири тижні, хоча якщо насіння замочити, то й раніше.
Коли хочуть постійно мати свіжу й молоду зелень, петрушку висівають протягом літа кілька разів. Можна посіяти петрушку під зиму, незадовго до того, як ґрунт замерзне, або в червні. Узимку в квартирі можна вирощувати петрушку, посадивши коренеплоди в ящики або квіткові горщики.
Вимогливість петрушки до тепла невелика: насіння починає проростати при температурі ґрунту 5°С, сходи легко переносять заморозки, а дорослі рослини при достатньому сніжному покриві можуть зимувати в ґрунті.
Проріджують її 2 рази, особливо треба стежити, щоб були розріджені загущені посіви. На одному погонному метрі посівного рядка залишають 50-60 рослин при вирощуванні на коренеплід і 70 рослин при вирощуванні на зелень
Немає коментарів:
Дописати коментар