Ці рослини відносяться до овочевого гарбуза. У їжу придатні молоді зав’язі: кабачки у віці 8-12 днів, а патисони у віці 3-5 днів. Плоди однаковою мірою використовують у смаженому, вареному й тушкованому вигляді. Крім того, їх маринують, фарширують, готують ікру й салати.
Плоди кабачків довгасті, циліндричні, у технічній стиглості довжиною 14-16 см, а товщиною 7-10 см, патисонів - плоскі, тарілкової форми із зубчастими краями.
Від посіву до одержання плодів проходить 60-70 днів. Розміщують при посіві квадратним способом через 70-80 см. Глибина загортання насіння на легких ґрунтах 5-8, а на глинистих - 4-5 см.
Один із прийомів догляду за рослинами - прищипування, мета якого підсилити плодоносіння. Його роблять із появою четвертого листка шляхом видалення верхівкової бруньки.
Молоді зав’язі кабачків, патисонів варто знімати регулярно, не допускаючи перезрівання.
Немає коментарів:
Дописати коментар