субота, 21 березня 2020 р.

Чому виноград і кавун не бувають червиві?



Ці  плоди,  як  відомо,  дуже  соковиті. Тому  личинки  у  цих  плодах  просто  за хлинулися  б.
Черв’яки насправді    це личинки комах.  Вони  дихають  повітрям,  котре  до  них надходить  по  ходах,  прогризених  усередині  плоду.  У  виноградинах  міститься багато соку,  що заповнює  пустоти,  тому  личинці  нічим дихати.
До того ж виноградний сік багатий на  кислоти  й  цукри  і  створює  несприятливе  середовище для паразитів.  Із  тих  же  причин  черв’яків нема  у  смородині,  аґрусі,  чорницях, цитрусових.


Немає коментарів:

Дописати коментар