Картопля- один з найбільш корисних і
смачних продуктів. Відтоді,як її
вперше спробували в Росії, пройшло
два століття, і за цей час вона
стала найпоширенішим і улюбленим овочем.
Додамо до того ж, що картопля
дуже корисна.
У ній
містяться майже всі вітаміни, серед них -вітамін С. Картопля багата калієм, у
якому потребують ті хто страждають
захворюваннями серцево-судинної системи, оскільки калій покращує скоротність
серцевого м'язу і сприяє зникненню набряків. Найкращим чином
калій зберігається в картоплі печеній
або звареній
на пару, в «мундирі». Але через
те,
що в картоплі багато вуглеводів у
вигляді крохмалю, його рекомендують обмежувати людям повним і хворим на
цукровий діабет.
Білок картоплі - самий повноцінний із
рослинних білків. Він містить ряд незамінних амінокислот, які знаходяться в найбільш сприятливому
для організму співвідношенні.
Немає коментарів:
Дописати коментар